Team RaceArt presteert sterk in de breedte tijdens Gamma Race Day

19
Aug
2018

Het vaste programma van Team RaceArt blijft uiteraard de snelste merkenkampioenschap van de Benelux of de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, maar het team met de bekende Porsche 911 is uiteraard ook aanwezig op andere fronten. Drie weken na de wedstrijden van de Porsche Cup in het kader van de Total 24 Hours of Spa, de grootste GT-race ter wereld, stond op de mooie omloop van Assen de Gamma race Day op het menu, waar de vijfde meeting van de Supercar Challenge onderdeel van het mooie raceprogramma was. Immers met volle tribunes en wedstrijden voor motoren, supersnelle karts en uiteraard GT en toerwagens, blijft het traditionele evenement in het noorden van Nederland een echt hoogvlieger. Vermelden we overigens nog dat Roger Grouwels, samen met het belgische Belgium Racing, vorige week tweede werd in een spannende editie van de 24 Uur van Zolder, uiteraard ook in een Porsche.

Naar goede gewoonte bestaat een weekend van de Supercar Challenge uit twee wedstrijden van een uur en in beide races zette het Team RaceArt de drie Porsche 991 GT3 Cup in. Aan het stuur zaten naar goede gewoonte de broers Roger en Edward Grouwels, samen met de snelle rookie van dit seizoen, Bas Barenbrug.

Roger Grouwels: “De Gamma Race Day is een enorm populair evenement, met heel mooie raceklassen en de demo’s van de F1-wagens. Wij komen hier met veel plezier naar toe en ook dit seizoen waren we dus van de partij. Het is uiteraard niet hetzelfde als de Porsche Cup, onder meer vanwege de meerdere merken, en natuurlijk omdat er een pitstop bij komt kijken. Zelf ben ik op zaterdag derde geworden, achter twee merkgenoten, na een mooie wedstrijd. Op zondag heb ik dan wat pech gekend, want ik zat goed in het ritme, maar een drive through en een tijdstraf, respectievelijk voor tracklimits en een te korte pitstop, hebben me een plek op het podium gekost. Ik werd uiteindelijk vierde na een stevige inhaalrace.”

Edward Grouwels: “Ik startte het weekend goed met een vierde plek, achter Edward, terwijl Bas zevende werd, een mooie prestatie in de breedte voor ons team, lijkt me. Echter op zondag liep het fout en diende ik halverwege de race de strijd te staken. Hoed af echter voor Bas, die naar een knappe tweede plaats reed en dat in zijn maidenjaar met de Porsche 911. We zijn er terug bij tijdens de voorlaatste manche van de Porsche Cup Benelux, midden september in Zolder!”