Roger Grouwels volop in gevecht voor de titel
RaceArt Team

Persbericht 4 --- Team RaceArt --- 16 juli 2017

Team RaceArt scoort weer knap in Supercar Challenge 2017!
Roger Grouwels volop in gevecht voor de titel

Team RaceArt zet het seizoen 2017 van de Supercar Challenge 2017 op een sterke manier verder. Het Limburgse team was dit weekend op Circuit Zolder zowat in de eigen achtertuin aan het werk, met de twee Porsche 991 GT3 van Roger Grouwels en Edward Grouwels. Roger Grouwels reed tweemaal naar een tweede plaats en verkleint zo zijn achterstand op de leiders in het kampioenschap tot 15 punten en Edward Grouwels liet duidelijk zien dat hij meer en meer progressie maakt. Hij zette zijn Porsche 911 GT3 op een vierde en vijfde stek neer. De beide Porsche 991 GT3 komen nu weer naar de nagelnieuwe atelier om klaargestoomd te worden voor het vijfde weekend van het seizoen 2017, de verplaatsing naar het noorden van Nederland, op Circuit Assen, waar de Gamma Race Day jaarlijks meer dan 100.000 toeschouwers mag ontvangen.

De Superprix Zolder is een klassieke afspraak van de Supercar Challenge powered by Hankook en de affiche van de Limburgse afspraak verenigde zowat alle belangrijke raceseries van de Benelux. In die context was presteren dus zeker eens zo belangrijk, uiteraard ook met het oog op het verdere verloop van het kampioenschap.

Roger Grouwels reed dus tweemaal naar een tweede stek, maar die tweede plaatsen waren absoluut niet vergelijkbaar met elkaar.

Roger Grouwels: “Totaal niet, op zaterdag leek ik op weg naar de zege, maar we maakten een foutje tijdens de verplichte pitstop, gingen iets te snel weer de piste op en kregen daar een drive through voor. Dat kostte ons de zege, al was die zege nog erg dichtbij. Ik reed in de eindfase naar de leider en op de meet kwam ik net 2 tienden van een seconde te kort om de zege alsnog veilig te stellen. Jammer, maar dat kan gebeuren. In de race op zondag was er gezien de strafseconden tijdens de pitstop weinig in te brengen tegen de winnaars en we stelden dan ook de punten van de tweede plaats veilig. Alles bijeen was het een goed weekend, want onze achterstand in het kampioenschap wordt kleiner en we zijn pas nu halverwege het seizoen.”

Edward Grouwels deed het erg goed en finishte knap vierde en vijfde, voor diverse andere Porsche en BMW, de twee merken die de lakens in de Supercar Challenge powered by Hankook uitdelen. Het is meer dan duidelijk dat Edward race na race belangrijke progressie maakt, met ondertussen steeds goede resultaten en een constante performance in de races. In Zolder zette hij zo in de laatste ronde met veel lef de aanval in op zijn dichtste belager in de allerlaatste ronde van de race en zonder fout ging hij nog van zes naar vijf.Kalender Supercar Challenge 2017

1. 14-15-16 April  Paasraces, Zandvoort 
2. 12-13-14 Mei  Red Bull Ring
3. 9-10-11 Juni Spa Euro Races, Spa Francorchamps
4. 14-15-16 Juli   Superprix, Zolder
5. 4-5-6 Augustus GAMMA Racing Day, Assen
6. 8-9-10 September Brands Hatch
7. 29-30 Sept/1 Okt. Nürburgring
8. 20-21-22 Oktober Formido Finaleraces, Assen

Bekijk alle foto's... < Terug naar overzicht