Team RaceArt blijft in running voor titel Supercar Challenge 2017
RaceArt Team

Persbericht 5 --- Team RaceArt --- 7 augustus 2017

Team RaceArt blijft in running voor titel Supercar Challenge 2017!
Edward Grouwels zet sterk weekend neer

Team RaceArt heeft afgelopen weekend één van de hoogtepunten van de Supercar Challenge 2017 mee kleur gegeven. Tijdens de Gamma Racing Day, een uniek auto en motorsportevenement op Circuit Assen, reed Roger Grouwels op zondag naar een tweede plek, in een zinderende finale voor 80.000 toeschouwers, terwijl Edward met een derde stek zijn weekend op een schitterende manier afsloot. De broers Grouwels behoorden in hun Porsche 991 GT3 tot de publiekslievelingen en zullen tot het einde van het seizoen meestrijden voor de titels en dat in een sterke uitgave van de Supercar Challenge. Met nog drie meetings te gaan, staat Roger Grouwels nog steeds tweede, op 23 punten van de leiders in het kampioenschap, terwijl Edward Grouwels op zijn kousenvoeten richting de vierde plek is geslopen. Ook hij maakt trouwens nog kans op het eindpodium van de snelste klasse van de lage landen. Het is nu wachten tot begin september en de verplaatsing naar Brands-Hatch voor het vervolg van de sportieve strijd!

Het was misschien wel Edward Grouwels die met de grootste glimlach de omloop van Assen verliet. Hij reed naar een vierde en derde plek in de twee felbevochten races, had zelfs een tijdlang de leiding in handen tijdens de wedstrijd op zondag en ook de rondetijden waren echt goed.

Edward Grouwels : “Ik heb een goed weekend achter de rug, met prima resultaten en ook een mooi positie in het kampioenschap voor de zomeronderbreking. Ik moet ook het team bedanken dat me een prima Porsche klaarstoomde, die echt hard ging hier op Assen. En dat voor zo’n volle tribunes, het was echt een super raceweekend, dat me motiveert voor de rest van het seizoen.”​

Roger Grouwels had niet altijd even veel geluk tijdens de verplaatsing naar het hoge noorden van Nederland. De nummer twee in het kampioenschap diende omwille van technische redenen de strijd op zaterdag te staken, op een ogenblik dat een sterk resultaat er zeker in zat.

Roger Grouwels: “Bovendien wonnen onze directe tegenstanders in de titelstrijd de race, wat de opgave eens zo zuur maakt. Gelukkig kon ik zondag, voor volle tribunes een sterke race neerzetten, waarin de strijd om de zege letterlijk tot op de meet aanhield. Ik verloor nipt de race, maar door de opgave van de leiders in het kampioenschap, is het resultaat van dit weekend al bij al nog goed. Het zal knokken worden om de achterstand te overbruggen, maar met team RaceArt gaan we tot de laatste meter echt tot het einde toe vechten!”Kalender Supercar Challenge 2017

1. 14-15-16 April  Paasraces, Zandvoort 
2. 12-13-14 Mei  Red Bull Ring
3. 9-10-11 Juni Spa Euro Races, Spa Francorchamps
4. 14-15-16 Juli   Superprix, Zolder
5. 4-5-6 Augustus GAMMA Racing Day, Assen
6. 8-9-10 September Brands Hatch
7. 29-30 Sept/1 Okt. Nürburgring
8. 20-21-22 Oktober Formido Finaleraces, Assen

Bekijk alle foto's... < Terug naar overzicht