Team RaceArt boekt weer zege in Supercar Challenge 2017!
RaceArt Team

Persbericht 5 --- Team RaceArt --- 10 september 2017

Team RaceArt boekt weer zege in Supercar Challenge 2017!

Titelstrijd nog niet over

Team RaceArt was afgelopen weekend één van de hoofdrolspelers tijdens de Britse verplaatsing van de Supercar Challenge 2017. Tijdens de Dutch on Tour wedstrijden op de voormalige F1-omloop van Brands-Hatch scoorde het team nog maar eens een zege en bovendien twee bijkomende podiumplaatsen. Op zondag stonden de beide broers Roger en Edward Grouwels samen op het podium en wat meer is, Roger loopt stevige punten in op de leiders in het kampioenschap, waardoor de strijd in de Supercar Challenge 2017 verre van gestreden is. De wedstrijden op de Nüburgring en in Assen tijdens de herfstmaand oktober zullen uitsluitsel moeten brengen over de spannende editie van het mooie GT-kampioenschap.

Brands-Hatch is onderdeel van de Britse racelegende, deel ook van de autosportgeschiedenis. Het circuit niet ver van de havenplaats Dover, was ooit het strijdtoneel van de Britse F1 GP, en ook vandaag nog komen er heel wat Europese topseries er een weekend afwerken en zo ook de Supercar Challenge.

De zesde meeting van het seizoen was het al, na onder meer races in België, Oostenrijk en uiteraard Nederland. Roger Grouwels wist wat hem te doen stond, want na een zeer regelmatig seizoen, met één zege, moest de kloof met de leiders in het kampioenschap verkleind worden.

“Tijdens de eerste, volledig natte race was er aan het duo Schouten-Sluys niet zo veel te doen, maar uiteindelijk werden zij tweede en wij derde, al bij al niet zo een erg groot verschil”, doet Roger Grouwels het verhaal van de eerste wedstrijd van het weekend. “Alles bijeen was dat niet wat we nodig hadden, we verloren nog wat puntjes, maar in de gegeven doornatte omstandigheden was het beter om derde te worden, dan om ergens hard de muur in te gaan.” Edward eindigde op een ereplaats achter de top 3, “maar gezien ik met deze wagen nog nooit op zo’n natte baan had geracet, wilde ik geen risico’s nemen”, deed ook hij het verhaal na de race.

De tweede race was zo mogelijk nog chaotischer, met een regenbui net na de verplichte pitstops. “In die omstandigheden kan ik steeds op een schitterend team rekenen en hun goed werk maakte dat we de zege konden wegkapen”, glunderde Roger na de race. “Met een vierde plaats voor de directe concurrenten, doen we hier een zeer goede zaak. We hebben nog 17 punten achterstand. Bovendien mocht ik het podium op samen met mijn broer Edward, die knap derde werd, wat kan een mens nog meer verwachten van een raceweekend?”

Het volgende weekend van de Supercar Challenge is gepland op 30 september en 1 oktober op de Duitse Nürburgring.


Kalender Supercar Challenge 2017

1. 14-15-16 April  Paasraces, Zandvoort 
2. 12-13-14 Mei  Red Bull Ring
3. 9-10-11 Juni Spa Euro Races, Spa Francorchamps
4. 14-15-16 Juli   Superprix, Zolder
5. 4-5-6 Augustus GAMMA Racing Day, Assen
6. 8-9-10 September Brands Hatch
7. 29-30 Sept/1 Okt. Nürburgring
8. 20-21-22 Oktober Formido Finaleraces, Assen
Bekijk alle foto's... < Terug naar overzicht