Brands Hatch ligt Viper coureurs zeer goed
RaceArt Team

BRANDS HATCH (Grroot Brittannië) – Voor ronde zes van het Supercar Challenge kampioenschap reisden de teams met al hun materiaal af naar Engeland. Het circuit van Brands Hatch stond voor 13 en 14 september op de kalender. Op de inschrijvingenlijst prijkten de namen van Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan als rijders op de Viper van Race Art. De dikke Amerikaan voelde zich goed thuis op het heuvelachtige circuit.

Race 1, zaterdag 13 september

Met een vijfde kwalificatieplek begon de Race Art equipe aan de eerste race. De Viper maakte al in de eerste ronde een positie goed, waarna de safetycar werd ingezet voor een uitvaller. Arjan vertelde over de eerste stint: “Brands Hatch is super mooi, je moet hier kilometers maken voordat je echt snel kunt gaan door de blinde bochten waarvoor je een groot hart nodig hebt. Iedere ronde wordt ik wat sneller. Er zijn bochten waar we iets sneller moeten zien te worden, als dat lukt dan kunnen we echt aanhaken. Onze tijden waren redelijk gelijk aan de kop en tweede is een mooi resultaat, Roger heeft het goed afgemaakt.” Roger vertelde over zijn racekilometers: “De auto voelde direct goed aan, ik heb lekker gereden. We hebben alleen jammer genoeg de leiding verspeelt. De tweede plek is een droomplek waarvoor we vooraf zouden hebben getekend. Het eindresultaat is helemaal goed.” Over de ervaring met de baan vertelde hij: “Het circuit is supergaaf, echt Engels, ouderwets en een mooie sfeer.”

Uitslag Super GT-divisie, race 1

1 Kelvin Snoeks, 2 Arjan van der Zwaan / Roger Grouwels, 3 Herber / Lanting, 4 Henry Zumbrink, DNF Martin Short

Race 2, zondag 14 september

In de tweede race, wisten Arjan en Roger het tweede podium van het weekend te behalen. De rappe Viper kon van de vierde startplek uiteindelijk een mooie derde positie maken, wat de equipe tevreden stemde getuige de verklaringen. Roger: “Het eindresultaat was weer goed! We hebben uitgereden, al kon ik de kopgroep niet bijhouden. Ik wilde de achterstand beperken zodat Arjan het af kon maken. Er zit nog meer in de auto, we moeten nog wat testen en ontwikkelen. Arjan voegde toe: “Ik zat perfect op de pitstoptijd, dus daar hebben we niets verloren. We hebben wat veranderingen aan de auto gedaan die helaas niet brachten wat we hoopten. We hebben allebei een beetje met de auto moeten vechten. We hebben onder de omstandigheden gemaximaliseerd.” De eindconclusie van het rijdersduo was: “We hebben een fantastisch weekend gehad, het team is gezellig en we hebben punten terug gepakt voor het kampioenschap!”

Uitslag Super GT-divisie, race 2

1 Kelvin Snoeks, 2 Henry Zumbrink, 3 Roger Grouwels / Arjan van der Zwaan, 4 Lanting Herber, DNS Martin Short

Tussenstand SuperGT Divisie na race 12 (Brands Hatch)

1. Lanting & Herber 195, 2. Henry Zumbrink 194, 3. Grouwels / de Graaff / Van der Zwaan 186, 4. Kelvin Snoeks 159, 5. Bouwhuis & Wijnen 78


Verzorgd door Autosport.nu

Bekijk alle foto's... < Terug naar overzicht
RaceArt Nieuws
  • 23 Oktober '18
    Team RaceArt sluit Porsche GT3 Cup Challenge Benelux af lees meer...
  • 04 Oktober '18
    Persbericht 8 Team RaceArt 01 oktober 2018 lees meer...
  • 24 September '18
    Team RaceArt moet titel dromen één jaar opbergen lees meer...