Trophy verloopt niet ideaal voor Grouwels
RaceArt Team

ZANDVOORT (Nederland) – Vóór de Trophy of the Dunes publiceerde het RaceArt team al een nieuwe kleurstelling. Op vrijdag 6 september tijdens de eerste meters in aanloop naar de elfde en twaalfde race van het seizoen maakte de nieuwe kleurstelling van de Corvette zijn debuut. In de trainingen voorafgaand aan beide races werd duidelijk dat het steeds drukker wordt aan de kop van de Super GT divisie. Niet alleen Roger Grouwels met zijn Corvette is kanshebber voor een podium, ook de Volvo, de McLaren en Ferrari’s zijn grote kanshebbers. Tijdens de “Trophy” staat er echter nog een extra McLaren en een Porsche 911 RSR aan de start.

Voorafgaand aan het weekend testte Nick Catsburg met de Corvette van Roger Grouwels op Zandvoort. Het doel van de test was om de update met schakelflippers te testen. Catsburg kende echter enkele storingen in het systeem waarmee sneller geschakeld kan worden, waardoor het systeem nog voor de kwalificatie weer van de auto werd gehaald en Grouwels weer met de pook moet schakelen.

Kwalificatie, vrijdag 6 september

Roger Grouwels wist met zijn Corvette in de nieuwe kleurstelling naar de zesde positie van de Super GT divisie te rijden met een tijd van 1:45.076. De krachtige Corvette had het in de duinen lastig. Grouwels vertelde: “Het is voor mij een tijdje geleden dat ik op Zandvoort heb gereden, dus ik moet weer even wennen aan het circuit. Er ligt een aantal hobbels in de baan waarop de auto met de bodem het asfalt raakt, daarom hebben we de vering aangepast wat het probleem oploste.”

Race 1, zaterdag 7 september

Met de handgeschakelde Corvette ging Grouwels zaterdag aan de slag om zo veel mogelijk terrein goed te maken na de kwalificatie. De start verging de snelle Limburger goed, maar al snel daarna kwamen de problemen naar voren. In de tweede ronde voelde Roger een vibratie in de auto, waarom hij naar zijn pitcrew stuurde. In de pits werd een flink gat in het motorblok gevonden, waardoor de bolide voortijdig uit de race moest vertrekken. Grouwels blikte terug op de eerste helft van het weekend: “Ik had een goede start, maar voelde na de eerste ronde een vibratie in de auto. Bij het uitkomen van de Arie Luijendijkbocht plofte de motor en ben ik naar binnen gegaan waar de monteurs een gat in de motor ontdekten. Het team gaat nu een nieuwe motor inbouwen om te zorgen dat ik tijdens de tweede race weer kan starten.”

Uitslag race 1, zaterdag 7 september

1 Glynn Gedie, 2 Jan Versluis, 3 Lanting / Herber, 4 Henry Zumbrink, 5 Bailey / Schulz, 6 Peter Hoevenaars, 7 Dijkstra / Van Lagen, 8 Roger Grouwels

Race 2, zondag 8 september

Vanaf de zevende positie wist Grouwels al in de openingsfase flink wat goed te maken. De Limburger kwam na enkele rondjes door als derde, maar kon die positie niet vasthouden tot aan de pitstops. Een van de F458 Ferrari’s kwam Roger voorbij en drong hem terug naar de vierde positie. Die plek zou hij stevig in handen houden tot na de pitstops. De Corvette coureur kon profiteren van de pitstops en zo de derde positie terug in handen nemen. Die mooie podiumklassering kon hij vast houden tot aan de eindfase van de race toen hij de McLaren van Bailey / Schulz voorbij zag komen. Aan het einde van de 60 minuten durende race kon de Corvette de tijden niet constant hoog houden, terwijl de Mclaren nog in staat bleek om zeer snelle tijden te noteren.

Grouwels kwam uiteindelijk als vijfde over de streep, op de valreep verloor hij nog een positie aan Jan Versluis die met de Ferrari in de slotfase nog sneller bleek te kunnen dan de Corvette.

Voor het kampioenschap betekend deze uitslag dat Grouwels, Geddie en Zumbrink dichterbij elkaar komen te staan, wat de strijd alleen maar spannender maakt richting het einde van het seizoen.

Grouwels verklaarde: “Ik startte vanaf de zevende positie en klom al snel op naar de vierde plek. Na de stops lag ik derde, maar kon uiteindelijk mijn positie niet vasthouden. Die Engelse McLaren kon ik niet hebben. Ik had op meer gehoopt dit weekend. In het kampioenschap sta ik nu derde op één punt achter Versluis.”

Uitslag race 2, zondag 8 september

1 Glynn Geddie, 2 Henry Zumbrink, 3 Bailey / Schulz, 4 Jan Versluis, 5 Roger Grouwels, 6 Lanting / Herber, 7 Peter Versluis, 8 Peter Hoevenaars

Tussenstand kampioenschap na 12 races:

1. Jim Geddie / Glynn Geddie 181 punten, 2. Jan Versluis 166 punten, 3. Roger Grouwels 165 punten, 4. Henry Zumbrink 162 punten, 5. Martin Lanting / Bob Herber 147 punten, 6. Peter Hoevenaars 124 punten

De volgende race van de Supercar Challenge staat op stapel voor 29 september aanstaande. Het Belgische circuit van Spa-Francorchamps zal dan voor de tweede maal dit seizoen het toneel vormen voor een fraaie strijd met alle dikke Supercar Challenge wagens gelijktijdig op de zeven kilometer lange asfaltstrook door de Ardennen. Het voorlaatste evenement van de 2013 kalender zal ongetwijfeld wederom een spektakelstuk worden.

Intussen worden de verrichtingen van de Supercar Challenge op televisie gebracht in het programma SBS Autosport dat op zondag morgen rond de klok van 12.00 uur wordt uitgezonden. Ook MotorsTV verslaat de grootste GT en toerwagen raceserie van de Benelux.

< Terug naar overzicht
Corvette C5R-006
Corvette C5R-006 Team RaceArt
Bekijk alle foto's van de opnieuw opgebouwde C5R-006 lees meer...
Sponsoren