RaceArt vierde in het kampioenschap na mooi seizoen
RaceArt Team

ASSEN (Nederland) – Roger Grouwels kwam voor de Dunlop Finale Races naar het TT Circuit Assen om tijdens de laatste twee races van het seizoen het maximale eruit te halen en zijn kampioenschapspositie te optimaliseren. De Supercar Challenge kwam op 19 en 20 oktober met de volle bezetting naar het Drentse circuit om de laatste kampioenschappen te beslissen. Grouwels staat hoog in de Super GT divisie en was er veel aan gelegen om het podium te bereiken.

Kwalificatie, zaterdag 19 oktober

Op zaterdagmorgen startte de kwalificatiesessie van de Super GT divisie onder kille omstandigheden, waardoor de banden niet makkelijk op bedrijfstemperatuur te krijgen waren. Desondanks wist Grouwels al snel naar een beste tijd van 1:38.427 te komen op minder dan 0.7 seconden achter de snelste tijd. Roger kreeg de zesde tijd toebedeeld voor de eerste race later in de middag en de derde tijd op de finalerace op zondag.

Race 1, zaterdag 19 oktober

Vanaf de zesde positie begon Grouwels met zijn dikke Corvette aan de voorlaatste race van 2013. De start verging de Limburger niet zo goed als normaal, waardoor hij enkele plaatsen verloor. Al maakte hij die posities gedurende de race weer ruimschoots goed. Tegen het einde van de wedstrijd was Roger weer opgeklommen naar de derde positie en op een uitstekende koers voor punten en podiumposities.

Helaas lag hij niet meer op die positie toen de einduitslag werd opgemaakt, maar werd hij teruggeworpen naar de achtste positie als gevolg van problemen met het schakelmechanisme. Daar bovenop kreeg hij ook nog een tijdstraf van tien seconden opgelegd vanwege het overschrijden van de witte lijn aan het einde van de pitstraat.

Roger blikte terug: “Ik startte niet goed, maar kon me snel herpakken. Ik lag lange tijd op de zesde positie en hoefde niet te pushen omdat ik een kortere stop zou maken dan de wagens voor me. Dat hadden we tactisch zo gepland. Na de pitstop lag ik derde, achter de Ferrari van Martin Lanting in het vizier. Iedere ronde liep ik op hem in en een tweede plek lag in handbereik. Helaas kreeg ik in de laatste tien minuten problemen met de paddleshift en moest noodgedwongen de pitstraat opzoeken. ”

Uitslag race 1, zaterdag 19 oktober

1 Henry Zumbrink, 2 Lanting / Herber, 3 Jan Versluis, 4 Ardi van den Hoek, 5 Peter Versluis, 6 Barry Maessen, 7 Glynn Geddie, 8 Roger Grouwels

Voorafgaand aan de tweede wedstrijd verklaarde Grouwels over de eerste race van een dag eerder: “Het schakelprobleem bleek te werden veroorzaakt door een elektrisch probleem, een zekeringetje van een paar dubbeltjes bleek stuk. Ik ga in de tweede en laatste race lekker knokken!”

Race 2, zondag 20 oktober

Nadat alle technische problemen weer verholpen waren maakte Roger zich op voor de laatste race van het seizoen. Een race waarin hij vast van plan was om weer van zich te doen spreken.

De rappe Corvette rijder wist al snel op te klimmen door een goede race te rijden. Hij kon in de tweede helft van de race een prachtig gevecht aanknopen met Henry Zumbrink in de Volvo. Hij lag aan de leiding, maar kreeg de Corvette steeds dichter onder zijn achtervleugel. Helaas kon Grouwels hem niet voorbijsteken, maar deed in rondetijden met zijn gedateerde Corvette C5R absoluut niet onder voor de hagelnieuwe Volvo S60 V8.

Over zijn race vertelde Roger Grouwels: “Ik zat rondenlang dicht achter de Volvo en hoopte hem voorbij te kunnen komen. Ik wist dat inhalen heel moeilijk zou worden, maar hoopte dat Henry een foutje zou maken waarvan ik zou kunnen profiteren. Dat foutje kwam er inderdaad, alleen maakte ik het zelf. In de Ramshoek schoot ik er af omdat ik te gretig was. In de snelle technische delen van het circuit was ik sneller dan Zumbrink.”

Roger gaf een vooruitblik naar het volgend seizoen: “We hebben een leuk seizoen gehad, waarbij we van begin tot einde van het kampioenschap altijd een rol hebben mogen spelen voor de hoogste titel. We hebben een nieuw project op stapel staan, maar dat is nog niet zeker. We gaan in ieder geval testen met twee verschillende auto’s, waarvan één de Corvette is. De snelste gaat het worden.”

Uitslag race 2, zondag 20 oktober

1 Henry Zumbrink, 2 Lanting / Herber, 3 Ardi van der Hoek, 4 Jan Versluis, 5 Jim & Glynn Geddie, 6 Barry Maessen, 7 Roger Grouwels, DNF Peter Versluis

Eindstand SuperGT Divisie  na 16 races:

1. Jim & Glynn Geddie 250 punten, 2. Jan Versluis 230 punten, 3. Henry Zumbrink 226 punten, 4. Roger Grouwels 213 punten, 5. Martin Lanting /Bob Herber 208 punten, 6. Peter Hoevenaars 156 punten, 7. Barry Maessen 88 punten, 8. Peter Versluis 54 punten

Op zondagmorgen rond de klok van 12.00 uur wordt SBS Autosport uitgezonden, waarin aandacht is voor de Finale van de Supercar Challenge.

Bekijk alle foto's... < Terug naar overzicht
Corvette C5R-006
Corvette C5R-006 Team RaceArt
Bekijk alle foto's van de opnieuw opgebouwde C5R-006 lees meer...
Sponsoren