Tweemaal punten en een zege voor Grouwels
RaceArt Team

Heusden - Zolder (BELGIË) – Voor de vierde ronde van het kampioenschap togen de Supercar Challenge coureurs voor de tweede maal naar Zolder in Belgisch Limburg. Ditmaal zouden de snelste Nederlandse racewagens in actie komen tijdens het in Italië vermaarde Superstars evenement. Een spectaculaire raceserie die is volgepakt met potente Mercedessen, Audi’s, Porsches, Chevrolets en Jaguars om nog te zwijgen van de wereldberoemde namen als Vitantonio Liuzzi, Gianmaria Bruni en Nicola Larini die achter het stuur zitten.

Kwalificatie, zaterdag 22 juni,

De kwalificatie op vrijdag vond plaats onder droge omstandigheden. Het leverde Roger Grouwels met zijn Corvette C5R een tijd op van 1:33.637. Hij opteerde hiermee voor de vierde startpositie. Een mooi uitgangspunt voor de eerste race op zaterdag. De zondagse race zou hij als derde beginnen met een tijd van 1:33.273.

Race 1, zaterdag 22 juni

Onder een dik wolkendek, maar op een droge baan begon de race op zaterdagmiddag. Voor Roger zou het weer een memorabele toer van 55 minuten worden. Aanvankelijk had de Corvette coureur het flink aan de stok met diverse andere rijders aan de kop van het veld. Onder andere Bob Herber stak de Corvette voorbij die op zijn beurt de McLaren van Geddie pakte. Na de nodige positiewisselingen en pitstops lag Roger op de derde positie. Het leek er tot aan de slotfase op dat hij een mooie derde positie zou scoren, maar het lot besliste anders.

De rappe Limburger kreeg de leiding van de race in de schoot geworpen doordat de twee mannen voor hem met elkaar in de clinch lagen waarbij ze uiteindelijk elkaar elimineerden. De Volvo en de McLaren raakten elkaar in de Eerste Linker, waarbij de Volvo in het grind strandde en de strijd moest staken. De McLaren kon zijn weg vervolgen, maar moest wel aansluiten achter Roger Grouwels die de leiding pakte en niet meer uit handen gaf.

“De start ging goed, ik kwam als vierde uit de eerste Linkse. Ik had een gevecht voor de tweede plaatst en werd opgehouden door de McLaren, na vijf ronden kon ik er voorbij en ging ik in de achtervolging. Bob Herber in de Ferrari had wat problemen zodat ik hem makkelijk kon inhalen. De pitstop ging goed, ik kwam als derde de baan op. Een paar rondjes voor het einde meldde de pitmuur dat ik moest pushen omdat Henry Zumbrink en Glynn Geddie streden voor de overwinning. In de laatste ronde tikte ze elkaar aan waardoor ik er voorbij kon en de overwinning in mijn voordeel beslist, lekker voor de punten!”

Uitslag race 1, zaterdag 22 juni

1 Roger Grouwels, 2 Glynn & Jim Geddie, 3 Peter Kox, 4 Laurens Vanthoor, 5 Peter Hoevenaars, 6 P. Necchi, 7 M. Cordoni, 8 G. Solieri

NOTE: van de eerste race is er een film gemaakt, deze is te bekijken via onderstaande link op youtube:

Race 1 Superstars @ Zolder: http://www.youtube.com/watch?v=dq-bYVq0KBE&feature=em-upload_owner 

Race 2, zondag 23 juni

De eerste race werd verreden onder een dik wolkendek, de tweede race maakte de dreiging van regen waar. Voor aanvang van de race miezerde het, maar werd de baan niet voldoende nat om voor regenbanden te kiezen. Roger bleef dan ook op slicks staan en hoopte er het beste van. De honderden paardenkrachten van zijn grommende Corvette zijn lastig te beteugelen op profielloze banden op een natte baan. Grouwels keek dan ook niet uit naar die omstandigheden, maar koos desondanks voor de eerste helft van de wedstrijd op slicks. De gevreesde omstandigheden kwamen er, de regen zette door en halverwege de race werd de baan serieus nat. Tijdens de pitstop werd er overlegd: regenbanden of slicks. De keus viel wederom op de profielloze banden, wat niet de juiste bleek.

De regen hield weliswaar op te vallen, maar de baan droogde niet zo snel op als verwacht. Grouwels had droogweer rubber onder zijn Amerikaan zitten en merkte duidelijk dat de natte baangedeelten erg gevaarlijk waren. De regenval maakte de tweede race een tombola, waar de naam van Roger Grouwels ditmaal als zesde uit kwam dankzij een degelijke race onder lastige omstandigheden.

Later vertelde hij: “Tijdens de pitstop hadden we eerst regenbanden gemonteerd, maar besloten we om toch maar voor slicks te gaan omdat ook de McLaren dat deed en we wel met hen willen blijven strijden vanwege het kampioenschap. Ik heb een goed gevoel aan het weekend overgehouden, ik zoek steeds meer de limiet van de auto op en dat heeft geresulteerd in een mooie hoeveelheid punten.”

Uitslag race 2, zondag 23 juni

1 Henry Zumbrink, 2 Bob Herber / Martin Lanting, 3 Peter Hoevenaars, 4 Danny van Dongen, 5 Glynn & Jim Geddie, 6 Roger Grouwels, 7 Pierre-Etienne Bordet, 8 René Wijnen / Charlie Frijns

Stand kampioenschap na 8 races:

1.Jim Geddie / Glynn Geddie 138 punten, 2. Roger Grouwels 128 punten, 3. Henry Zumbrink 96 punten, 4. Jan Versluis 95 punten, 5. Martin Lanting / Bob Herber 91 punten, 6. Peter Hoevenaars 76 punten

< Terug naar overzicht
Corvette C5R-006
Corvette C5R-006 Team RaceArt
Bekijk alle foto's van de opnieuw opgebouwde C5R-006 lees meer...
Sponsoren