Team RaceArt scoort podiumplaatsen Supercar Challenge 2017!
RaceArt Team
  • 2017-02 NL

Persbericht 7 --- Team RaceArt --- 1 oktober 2017

Team RaceArt scoort podiumplaatsen Supercar Challenge 2017!
“Niet alles meer in eigen handen”

Team RaceArt was afgelopen weekend zoals zo vaak één van de hoofdrolspelers tijdens de Supercar Challenge 2017. De snelle GT’s en toerwagens trokken naar de Duitse Nürburgring en daar werden uiteraard twee wedstrijden van 60 minuten verreden. Roger Grouwels scoorde een mooie derde en tweede plaats, zijn broer en Edward Grouwels reed tweemaal naar een ereplaats in de top 5. De strijd om de titel tegen de BMW Silhouette van Ward Sluys en Bas Schouten kent zijn laatste hoofdstuk over drie weken in Assen, tijdens de finaleraces van het seizoen 2017.

De wedstrijden van de Supercar Challenge volgen elkaar in snel tempo op en na de Britse omloop van Brands-Hatch stond nu het F1-circuit van de Nürburgring op de kalender. Deze Duitse ‘rennstrecke’ is wereldberoemd en uiteraard keken alle deelnemers naar de verplaatsing uit. Ook Team RaceArt had de beide Porsche 991 GT3 Cup weer optimaal voorbereid en de broers Grouwels hadden dan ook ambitie. In de Duitse Eifel kregen de piloten af te rekenen met het zeer wisselvallige weer, overigens net als in Engeland en dat kon de races alleen maar meer kruiden.

De eerste wedstrijd vond op zaterdag plaats en Roger Grouwels kenden meteen wat pech:

“Ik stond op de startopstelling iets te veel naar binnen en dat was voor de stewards een reden om me een valse start aan te rekenen en dus volgde een drive through. Dat betekende meteen dat ik op achtervolgen aangewezen was. Ik moest me met een derde plek tevreden stellen. Dat was erg vervelend omdat mijn titelrivalen net voor ons eindigden. Zonder die bestraffing hadden we wat extra punten kunnen goedmaken…”

Op zondag werd het na een foutloze race een tweede plaats, maar wel weer achter de directe rivalen voor de titel in de Supercar Challenge 2017. Dat noopt Roger Grouwels dan ook tot enig realisme met het oog op de finale.

“We wij zijn doorzetters en vechters, op de meest positieve manier, maar we zijn ook eerlijk tegenover onszelf en weten dat zonder incidenten wij de achterstand op de leiders niet meer kunnen overbruggen. Laat het mij zo samenvatten, dat een kampioenschap pas over is op de meet, maar dat we niet meer alle troeven in eigen handen hebben. Hoe dan ook, in Assen zullen we opnieuw vechten voor wat we waard zijn en dat tot de allerlaatste meter! Wij zijn dat aan onszelf, de medewerkers van het team en alle partners verplicht en uiteraard ook omdat we echte sportmensen zijn die tot het laatste het beste van onszelf gaan geven!”

Kalender Supercar Challenge 2017

1. 14-15-16 April  Paasraces, Zandvoort 
2. 12-13-14 Mei  Red Bull Ring
3. 9-10-11 Juni Spa Euro Races, Spa Francorchamps
4. 14-15-16 Juli   Superprix, Zolder
5. 4-5-6 Augustus GAMMA Racing Day, Assen
6. 8-9-10 September Brands Hatch
7. 29-30 Sept/1 Okt. Nürburgring
8. 20-21-22 Oktober Formido Finaleraces, Assen
Bekijk alle foto's... < Terug naar overzicht
RaceArt Nieuws
  • 23 Oktober '18
    Team RaceArt sluit Porsche GT3 Cup Challenge Benelux af lees meer...
  • 04 Oktober '18
    Persbericht 8 Team RaceArt 01 oktober 2018 lees meer...
  • 24 September '18
    Team RaceArt moet titel dromen één jaar opbergen lees meer...
Sponsoren