Persbericht 8 Team RaceArt 01 oktober 2018
RaceArt Team

Team RaceArt pakt drie podia in Racing Festival Super Car Challenge op circuit van Spa-Francorchamps

Wat is er mooier dan een heerlijk raceweekend in de herfst op het circuit van de Spa-Francorchamps, in het hartje van de Ardennen? De Supercar Challenge is een vaste gast van het Racing Festival, een van de klassieke organisaties op het circuit in de Ardennen. Al meer dan 20 jaar staat het weekend aan het begin van de herfst geprogrammeerd en ook dit seizoen was dat weer het geval, met een mooie lijst sprint en uithoudingswedstrijden. De Supercar Challenge reed tweemaal een uur en één ronde, met opvallend, alle klassen van LMP3 Ginetta tot Renault Clio samen. De toeschouwers kregen dus een startveld van bijna 70 wagens, een uniek iets in dergelijke races. Op die afspraak wilde ook Team RaceArt niet ontbreken. Het team zette twee Porsche 911 GT3 Cup Gen II in, voor de broers Edward en Roger Grouwels. Op het menu stonden twee wedstrijden van een uur en een ronde, garantie voor heel wat spektakel dus. 

Vier kansen, drie podia…

Dat is de samenvatting van het weekend, in het uiterst competitieve veld van de ondertussen erg bekende promotor uit de Lage Landen Dick van Elk. 

In de eerste wedstrijd leek het snelle broederpaar op weg naar een dubbel podium, maar Roger Grouwels had een lange extra stoptijd tijdens de pitstop en hij verloor zo enkele plaatsen, wat resulteerde in een derde plek voor zijn broer Edward en een zesde stek voor Roger Grouwels zelf. Goed 24 uur later deed het broederpaar nog beter, dan met een tweede plaats voor Roger en een derde voor Edward en dat in een goed bevolkt startveld in de GT-klasse. 

Roger Grouwels : “Wat een leuk weekend! We hebben met het hele team erg geamuseerd, met mooie wedstrijd en echt we een zeer competitief startveld. We reden samen met de LMP3-wagens en andere prototypes en ook met de tragere GT-bolides en toerwagens, wat maakte dat er goed 70 wagens zijn gestart, of één om de honderd meter eigenlijk, dat is erg veel. Het was een heuse opdracht om goed te eindigen. We gaan nu nog de finale van de Porsche Cup Benelux rijden, op het schitterende circuit van Paul Ricard, maar de finale van de Supercar Challenge, een week later, die moeten we om organisatorische redenen – te dicht bij de race in Frankrijk – laten schieten. En daarna volgt de winter, om eens te bekijken wat we volgend seizoen willen doen! Daar kunnen we du nu nog niets over vertellen.” 
 
Het spreekt voor zich dat in Paul Ricard ook Bas Barenbrug, als derde rijder van Team RaceArt weer van de partij zal zijn.

Bekijk alle foto's... < Terug naar overzicht
RaceArt Nieuws
 • Image
  08 Oktober '19
  Porsche Carrera Cup Benelux kent spannend einde seizoen lees meer...
 • 24 September '19
  de finale strijd van de Porsche Carrera Cup Benelux is van start. lees meer...
 • Race
  05 September '19
  Team RaceArt doorbrak de lange zomerpauze lees meer...
Sponsoren